Billigst på PriceRunner
 • -59%
Dana Lim Acrylfugemasse 557 Patron, køb i dag - til faste lave priser
Dana Lim Acrylfugemasse 557 Patron, køb i dag - til faste lave priser

Dana Lim Mester Acryl 502

Ikke på lager
16,38 kr 39,95 kr -59%
13,10 Ekskl. moms

Dana Lim Mesteracryl 502 er en plasto-elastisk 1-komponent vandbaseret fugemasse der kan overmales og som hærder ved fordampning af vand.

Mester Acryl 502 anvendes til indendørs fugning omkring døre og vinduer, samt til udfyldning af revner, pladesamlinger, rørgennemføringer m.m. Fugemassen er endvidere velegnet til såkaldte lydfuger.

Egenskaber

 • Overmalbar
 • Indvendige lydfuger
 • Revner
Størrelse
Farve Hvid
 • Hvid

 

Mester Acryl- All-round, overmalbar, til næste alle materialer 

Mester Acryl 502 er en plasto-elastisk 1-komponent vandbaseret fugemasse der kan overmales. Den hærder ved fordampning af vand.

Mester Acryl 502 anvendes til fugning omkring døre og vinduer, samt til udfyldning af revner, pladesamlinger, rørgennemføringer m.m.

Fugemassen er endvidere velegnet til såkaldte "lydfuger". Kan anvendes på flader som f.eks. beton, mursten, behandlet træ, eloxeret aluminium m.m. uden brug af primer.

Anvendelsesområder

 • Vinduer
 • Rørgennemføring
 • Døre
 • Pladesamlinger
 • Tætning
 • Karme
 • Til de fleste byggematerialer
 • Fugning
 • Paneler
 • Lydfuger

Brugsanvisning:

Dimensionering af fugen:

Fugemassen kan anvendes i fuger fra 0 til 25 mm bredde. For at kunne optage maksimal fugebevægelse bør fugens bredde dog være min 7,5 mm.

Der anvendes fugebund i den rette dimension, der placeres efter den ønskede fugedybde.

Bemærk! Ved mange byggeopgaver vil der i løbet af de første måneder ske en akklimatisering af de anvendte byggematerialer. Dette vil især være tilfældet i perioden efter ibrugtagning hvor der sker en opvarmning af lokalerne. Derved kan der opstå et større svind mellem bygningsdelene, end en fugemasse har mulighed for at optage. Dette er især tilfældet hvis fugerne er smalle. Der kan derfor ske en revnedannelse, som efterfølgende må fuges igen (når byggeriet har nået sin ligevægt i forhold til brugsforholdene).

Forberedelse af materialer:

Fugesiderne skal være rene, tørre, fri for slipmiddel, fedtstof, støv og løse partikler.

Mester Acryl 502 kan anvendes uden primer på de fleste overflader som glas, eloxeret aluminium, behandlet træ, beton, mursten og keramik. Meget porøse flader primes med en opløsning af 50 % acrylfugemasse og 50 % vand.

For mere detaljerede oplysninger henvises til vedhæftningsskema i brochuren

»Fugemasser - Produkt oversigt og anvendelse«.

Da der i praksis kan forekomme variationer i de enkelte materialer, bør der altid udføres tilstrækkelige vedhæftningsforsøg før igangsættelse af - især store opgaver. Det anbefales at bruge afdækningstape, der fjernes igen umiddelbart efter påføring af fugemassen.

Anvendelsestemperatur:

Kan påføres ved temperaturer fra +5 °C til +30 °C.

Påføring:

Patronens gevindtop afskæres med en skarp kniv, hvorefter selve fugespidsen tilskæres med et skråt snit, der er lidt mindre end fugens bredde. Fugemassen påføres ved hjælp af hånd-, akku- eller trykluft fugepistol.

Fugen trykkes på plads og glittes omhyggeligt med en vandmættet fugepind, våd svamp eller våd klud, senest 5 - 10 minutter efter påføring.

Hærdning:

Hindedannelse: 7 minutter ved 23 °C og 55 % RF.

Gennemhærdet: 1 - 2 dage ved små fuger- Større fuger kræver længere hærdetid. Fugemassen hærder langsommere ved lavere temperaturer og højere luftfugtighed.

Efterbehandling:

Efter hærdning kan Acrylfugemasse 557 overmales med de fleste malingstyper. På grund af de mange forskellige produkter på markedet, anbefaler vi dog at man udfører prøve, specielt for matte typer maling kan der opstå krakelering.

Misfarvning af fuger:

For yderligere oplysninger om misfarvning af fuger, se ”Teknisk information om fuger og gulning” i vores brochurekartotek.

Rengøring:

Værktøj rengøres og fugemasse fjernes med f.eks. varmt vand.

Hærdet fugemasse kan kun fjernes mekanisk.

Hænder og hud vaskes med vand og sæbe.

DL75817
5701159758174
75817

Dana Lim er som de eneste i Danmark selvproducerende inden for store dele af deres sortiment, hvilket også ligger sig til grundlag for, vi har valgt at sætte fokus på deres produkter inden for fugebrancen.

Her får du alt lige fra vådrumssilikone og gulvfuger til den gængse all-around MS fugemasse. I Dana Lims sortiment af fugemasser finder du fugemasser, du kan anvende såvel ude som inde, til gulv- væg- og loftsamlinger samt til facader mm. Du finder fugemasser til vådrum som badeværelser og andre som er fødevaregodkendte til brug i fx køkkener.

Læs mere og se alle varer fra Dana Lim her

Du vil eventuelt også synes om