Caulk/Silicone

At Matkom, we offer a comprehensive range of sealants, MS polymer sealants, and hybrid sealants for any application—whether it's for standard doors and windows, silicone for bathrooms, or specialized types like marine sealants, fireproofing, and much more.

Explore our extensive selection of sealant accessories and consumables as well. We have everything you need for your sealing projects.

Showing 1-24 of 47 item(s)

Fugemasser i højeste kvalitet

Hos Matkom.dk går vi ikke på kompromis med kvaliteten. Vi stiller krav til vores leverandører og bestræber os altid på at levere de bedste fugemasser til netop din fugeopgave. I vores sortiment finder du derfor kun produkter af kvalitetsbrands produceret af proffesionelle virksomheder.

I vores sortiment af fugemasser finder du fugemasser, du kan anvende såvel ude som inde, til gulv- væg- og loftsamlinger samt til facader mm. Du finder fugemasser til vådrum som badeværelser og andre som er fødevaregodkendte til brug i fx køkkener. 

Vores udvalg af fugemasser byder også på silikoner, der er særligt velegnede til natursten, glas, træ, flamingo og andre almindelige byggematerialer. Arbejder du desuden med svanemærket byggeri, er flere af vores fugemasser godkendt til brug heri. læs meget mere om svanemærket her

I vores sortiment er også at finde akrylfugemassen (også kaldet malerakrylen) til gængse opgaver til indendørs samlinger med lav optagelse af bevægelser samt en almindelig MS Fugemasse til større bevægelser.

Hvilken fugemasse skal jeg bruge?

Når du skal i gang med dit fugeprojekt, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke egenskaber din fugemasse skal have, især med en ms fuge.
Der er nemlig stor forskel på, om du skal fuge vinduer og døre, badeværelser, fodpaneler, om fuge skal anvendes udvendigt eller indvendigt.

For at få et tilfredsstillende resultat er det vigtig, at fugemassen har egenskaber, der passer til dit projekt. Vi har listet en række fugemasse typer op, for at hjælpe dig med at danne et overblik over, hvilken type fugemasse der passer bedst til jeres projekt.

MS fugemasse:
En Helt traditionel MS-polymer fugemasse er en Modificeret Silikone. Nogle fugeprodukter kan være kald noget andet, som multifuge, hybrid fuge, marinefuge o.l. Det er typisk en MS-Polymer fugemasse. Her henviser vil til Databladene på de enkelte fugeprodukter.
MS-fugemasser er de mest gængse og bliver brugt mange steder, som eksempelvis skibsgulve, vinduer og døre, køkkenbordplader, væg/loft samlinger og meget andet.
MS-fugemassen er oftes meget elastisk og giver en god holdbarhed ved større bevægelser end eksempelvis akryl fugemassen.

Vådrumssilikone:
Vådrumssilikonen anvendes typisk ved vådrumszoner, hvor der ønskes ekstrem tætning og i situationer, hvor der ikke er brug for at male efterfølgende.
Silikonefugemassen danner en meget elastisk fuge og er hårdfær over for meget vandpåvirket områder, som i badeværelser eller ved køkkener.
vådrumssilikonerne er typisk tilsat antimugmidler også kaldet fungicid beskyttet, for at undgå de mugner, det vil dog ske inden for en årrække, hvorefter de så skal skiftes.
Vådrumssilikone skæres af med en skarp kniv- her må ikke bruges kemiske opløsningsmidler i vådrum, da det kan skade vådrumsmembranen.

PU-fugemasse:
PU Fugemassen er en polyurethan (også polyuretan og forkortet PUR).
PU fugemassen er anset som en af de stærkeste fugemasser, den hæfter på alt og bruges ofte på vinduer og murværk. Fugemassen er ligeledes elastisk.
PU fugemassen er ikke miljøvenlig på samme måde som mange andre alternativer og vi anbefaler et bedre alternativ, såfremt det er muligt.
Denne fugemasse udskiller isocyanater under hærdning og åndedrætsværn anbefales ved brug af denne fugemasse.

Akrylfugemasse:
Akrylfugemassen er mange maleres favorit.
Den er nem at arbejde med og anvendes oftes i væg/loft samlinger eller ved små revner ved eksempelvis fodpaneler.
Akrylfugen kan kun anvendes indendvendigt og er ikke lige så elastisk som MS-fugemassen.
Den kan godt virke grynet, når den er hærdet.
Akrylfugemassen er overmalbar.

Byggefugen:
Byggefugen kombinerer egeskaberne fra Silikone fugemassen og PU-fugemassen.
Byggefugen skiller sig ud i forhold til silikonefugen, da den tåler større tempereaturudsving, hvilket gør den kan anvendes både udvendigt og indvendigt.
Den anvendes oftes til tætning mellem bygningsdele og rundt om døre og vinduer.
Byggefugen er ligeledes overmalbar.

Specialfugemasser

Inden for specialfugemasser fører vi et sortiment, der dækker fugemasser som kan bruges på både, i svømmehaller, lufthavne, parkeringshuse, benzin- og gylletanke og andre områder, hvor der kræves resistens overfor eksempelvis kemikalier, benzin og andre hårde væsker.  

Her har vi et overblik over de fugemasser vi bl.a. fører i sortiment.

Bitumen/tagklæber:
Bitumenfugemassen (Tagklæberen) anvendes oftes til at lime tagpag og underpap med, samt reperere huller i taget.
Tagklæberen bliver fremstillet af bitumen, som er et resprodukt, der kommer når man raffinerer råolie.
Det gør fugemassen er et olie-baseret produkt, som aldrig hærder helt op og gør den konstant klæbende.
Bitumen anses som at være både en fugemasse men også et lim-produkt.

Brandfugemasse:
Brandfugeprodukter fås som flere forskellige typer produkter.
Blandt andet Brand akryl, MS brandfugemasse og Brand silikone.
De oftes brugte er Brand Akrylen og MS Brandfugen.
Brand fugeprodukter er designet til at modstå temperaturer helt op til 1200° C.
De kan anvendes til at fuge branddøre og vinduer med EI brand-krav, utætheder i brændeovne.
Afhængig af typen af brandfuge-produkt vil egenskaberne ligne deres oprindelige typer.

Glassilikone:
Glassilikonen er en specialfugemasse og lim, der anvendes til eksempelvis montering af spejle, samling af akvarier, fugning af glasdøre i vådrum og lignende.
Glassilikonen er oftes helt klar (gennemsigtig eller glas-klar) i farven og gulner ikke, i forhold til en typisk transparent eller hvid vådrumssilikone.
Du skal være opmærksom på, at glassilikonerne typisk er eddikebaseret og kan ætse porøse overflader som marmor.

Rådgivning - En fuge er ikke bare en fuge

Er du i tvivl om, hvilken type fuge, du står med, og hvilken fugemasse du skal anvende? Så er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Med alsidig erfaring inden for fugebranchen står vi klar til at hjælpe.

Vi hjælper også gerne til i erhvervsbranchen.