ABENA produkter

ABENA er en dansk, familieejet produktions- og handelsvirksomhed med hovedsæde i Aabenraa.

Virksomheden er grundlagt i 1953 - og ligesom dengang er vi i dag stadig præget af en sønderjysk virksomhedskultur, hvor etik, miljø og godt købmandskab er i højsædet.

ABENA i dag

Med deres danske rødder og værdier sælges og markedsføres ABENAs produkter i dag i over 80 lande verden over. De er etableret med egne datterselskaber i en lang række lande.

Koncernen har ca. 1800 medarbejdere, en omsætning på omkring 4 mia. kr. - og de vokser fortsat.

Historien

ABENA begyndte i 50'erne i det små som en mindre familieejet leverandørvirksomhed med et beskedent produktsortiment.

I dag er koncernen en international, kundeorienteret samarbejdspartner, der udvikler, fremstiller og sælger kvalitetsprodukter inden for en lang række områder til både den private og offentlige sektor samt den private forbruger.

Grundlæggelsen (1953)

Virksomheden blev grundlagt i 1953, da Jens Terp-Nielsen etablerede Sækko A/S i Aabenraa i Sønderjylland.

Jutesække og Presenninger (1953)

Hovedaktiviteten bestod i salg af leje, rengøring og reparation af jutesække til landbruget, men Jens Terp-Nielsen øjnede hurtigt nye muligheder, og virksomheden begyndte inden længe at udvide aktiviteterne til også at omfatte produktion af presenninger.

Kreativ Tankegang (1960)

Jens Terp-Nielsen var en visionær mand med en innovativ tankegang og en udpræget forretningssans. I løbet af 1960'erne begyndte han at introducere forskellige nye produkter, så produktsortimentet kom til at omfatte 12 hovedprodukter.

Saekko Boy (1965)

Det var i dette årti, at Sækko Boy blev designet, og Sækko A/S gradvist blev omdannet til en handelsvirksomhed.

Preben Terp-Nielsen (1970)

I slutningen af 1970'erne begyndte Jens Terp-Nielsens ældste søn, Preben Terp-Nielsen, at arbejde i virksomheden. Preben havde umiddelbart forinden afsluttet sin kandidatuddannelse i økonomi og kom fra bryggerisektoren. Han var drevet af tanken om at kunne tilbyde et mere komplet produktsortiment. Han begyndte derfor at rejse verden rundt for at finde interessante produkter og inspiration til produktsortimentet.

De første Babybleer (1978)

I dette årti begyndte virksomheden at producere de første babybleer på Vestvejen under mærket Bambo. Virksomheden og omsætningen blev ved med at vokse, og bygningerne på Vestvejen blev snart for små. Derfor blev første spadestik taget til etablering af nye produktionsfaciliteter på Egelund.

Arne Terp-Nielsen (1980)

I begyndelsen af 1980'erne blev de første babybleer, Bambo, produceret på fabrikken på Egelund. Samtidig begyndte Jens Terp-Nielsens yngste søn, Arne Terp-Nielsen, at arbejde for virksomheden som direktør for Bambo.

Generationsskifte (1980)

1980'erne var også kendetegnet af et generationsskifte. Efter mere end 30 år i branchen trådte Jens Terp-Nielsen gradvist ud af virksomheden for at blive borgmester i Aabenraa, og han gav derfor depechen videre til sine to sønner.

De første inkontinensprodukter (1988)

Virksomheden fortsatte med at investere i nye højteknologiske maskiner og etablere nye lagerbygninger. I 1988 så de første inkontinensprodukter af høj kvalitet dagens lys på den nye fabrik på Egelund.

Ny automatiseret lagerhal (1995)

Sønnerne, Preben og Arne, var lige så passionerede omkring forretningen som faderen, og de fortsatte med at forny og udvikle virksomheden i hans ånd. I 1995 opførte de en ny automatiseret lagerbygning på 14.000 m² på Egelund for at skabe mere lagerplads til det voksende varelager. Alt i lagerbygningen var computerstyret, og der var plads til hele 22.500 lastpaller.

Udvidelse (1995)

I 1990'erne begyndte virksomheden også at opkøbe forskellige virksomheder i udlandet, såsom Finess i Sverige og Frantex i Frankrig.

Internationalisering (2000)

Ã…rene omkring årtusindskiftet var kendetegnet ved en stigende internationalisering. Verden over blev der grundlagt datterselskaber og indgået internationale partnerskaber, og virksomheden begyndte at tilbyde mere komplette produktløsninger under konceptet "One-Stop-Shop" til sundhedssektoren, industrielle markeder og detailindustrien.

Nyt virksomhedsnavn (2003)

I 2003 skiftede virksomheden navn til Abena A/S, og med dette navneskift var grundlaget for en international koncern skabt.

Nyt Abena-hovedkvarter (2010)

I 2010 blev der opført en 7.500 m² stor hovedkontorbygning på Egelund, udformet som bogstavet A for Abena. Abenas hovedkvarter i Aabenraa består dermed nu af en hovedkontorbygning, fabriksanlæg og to centrale lagerbygninger.

Abena Group i dag (2017)

I dag er Abena-koncernen i sandhed en international produktionsvirksomhed inden for sundhedspleje, der tilbyder mere end 25.000 produkter til mange forskellige sektorer. Koncernen har i alt 15 datterselskaber, men består af 44 virksomheder, der beskæftiger mere end 1.800 mennesker verden over. Ud over at tilbyde en bred vifte af produkter producerer Abena hver dag mere end 3 millioner miljøvenlige babybleer og inkontinensprodukter på den danske fabrik. Abena er – og har altid været – karakteriseret ved en varmhjertet skandinavisk kultur, hvor etik, miljø og innovation er i højsædet. Virksomheden er fortsat familieejet, og Jens Terp-Nielsens iværksættermentalitet og forretningssans er stadig vigtige dele af Abenas DNA.

Less
Viser 1-2 af 2 element(er)